Wiskunde toets en goocheltrucs!

Vandaag weer een ‘normale’ schooldag! We begonnen de dag gezamenlijk met de hele school onder het golfdak op het plein. We waren een beetje verbaasd toen de schoolcaptains naar voren kwamen en vroegen iedereen op te staan, stil te zijn en petjes af te zetten… De bijneekomst begon met het Australische volkslied!

Toen alle mededelingen gedaan waren gingen we door naar bridges, waar het weer heerlijk chaotisch was. Hierna hadden we wiskunde, Myrthe de moeilijke versie, ik de makkelijke ;). Eenmaal in het lokaal had de lerares een verassing; een onverwachte toets (zowel voor de klas als voor mij) die heel goed te maken zou moeten zijn zonder voorbereiding, dus ik moest gezellig meedoen. Gelukkig viel de toets hartstikke mee, we kregen een blaadje met de uitleg van een formule, en vervolgens moesten we deze toepassen, wie weet ben ik hier wél een echt wiskunde talentje! Na de korte pauze had Myrthe natuurkunde, en ging ik op weg naar agriculture, dat wordt gegeven op een mini boerderijtje op het schoolterrein. Daar aangekomen was het lokaal echter gesloten en was er helemaal niemand… De les bleek uit te vallen en ze hebbenhier geen roosterapp of uitvalborden. Na nog twee uur Engels was het lunch pauze, hier vijftig minuten! Hierin kwamen een paar jongens uit de klas zich heel schattig voorstellen en hebben we gekeken naar de football training, en het minder professionele voetballen van de jongens! Ook ontdekte de leerlingen ineens dat het wel heel leuk is om ons Nederlands te horen praten, dus hebben we allerlei dingen voor ze moeten vertalen! Nog maar twee uur scheikunde voor Myrthe en geschiedenis voor mij, en de schooldag was om drie uur alweer afgelopen!

De terugweg naar huis ging, door de hulp van het buurmeisje vanochtend, vandaag makkelijker. We hebben nu het brede pad gevonden, en hoefden niet meer met gevaar om op allerlei enge slangen te stappen onze eigen weg te zoeken door het hoge gras.

Thuis hebben we lekker een tijdje bruin zitten worden in de tuin. Daarna heeft Myrthe Greg en mij het spel beverbende (opnieuw) uitgelegd en hebben we daar veel lol mee gehad.

Voor het avondeten waren we uitgenodigd door Jimmy en Evelyn, in het enige restaurant in Murgon. Ook Leo en zijn vrouw waren van de partij! We hebben echt verschrikkelijk gelachen, ondanks hun leeftijd (allemaal rond de tachtig) hadden ze ongelooflijk veel energie en was het super gezellig! Evelyn heeft kerkklokjes van nylondraad en kralen voor ons gemaakt, echt superlief! Jimmy heeft ons al zijn goocheltrucs  laten zien, én bovendien uitgelegd. Na ook nog leuke acteurs te hebben besproken met de twee oude dames, werden we vriendelijk de deur gewezen omdat het restaurant ging sluiten. Voor de paardenrace komend weekend hebben we twee gratis kaartjes gekregen. De radio gaf een gratis kaartje weg, en Evelyn had deze gewonnen door snel te bellen. Toen ze aan de radiodj vertelde dat ze ons mee wilde nemen naar de paardenrace kreeg ze er zelfs een extra kaartje bij!

Morgen vroeg op om naar de State Netball Championships te gaan om aan te moedigen, maar daar zal Myrthe morgen meer over vertellen!

Liefs, Iris

Met Jimmy

 

Mijn locatie .