Sportieve dag

Sorry sorry sorry dat ik gister niks gepost heb…!!! Nu zit ik wel op de bank, net hardgelopen en nu klaar om te bloggen over vandaag en gisteren.

Gister zijn we eerst met het netball team van school naar the state netball championship in Kingaroy geweest. Hier speelden de beste teams uit Qeensland tegen elkaar. De beste 10 meiden worden gescout en die mogen spelen namens Queensland tijdens het nationale championship. Het was erg leuk om netball te zien. Deze sport is een erg grote meiden sport in Australië. Het is een soort mix van handbal, basketbal en korfbal. Je mag niet lopen met de bal en moet binnen 3 seconden over passen. Ook moet je minstens 3 feet van je tegenstander af staan, anders krijg je een penalty. De goals waarin ze scoren lijken op korfbal palen alleen dan lager en de ring is kleiner. Nadat we een aantal games hadden gezien, gingen we weer terug naar school en terug naar de les. In de bus hoorden we  wel dat er na schooltijd een Rugby League match en een netball match op school was tussen Murgon high school en Burnett state college. Dit was erg leuk om te zien! Ze moeten echt voetbal vervangen voor rugby in Nederland. Het ging er behoorlijk ruig aan toe, er zijn ook wel wat blessures opgelopen, maar de Murgon jongens waren echt heel goed! Ze hebben de andere school dik ingemaakt met 22-8!

‘S avonds kwamen de buren eten, ook dit was erg gezellig! We hadden gebarbecued en de buren hadden het toetje gemaakt; overheerlijke fruit pavlova! Ook hebben we Nicole en Rachel (de buurkids) het spel beverbende uitgelegd, erg grappig!

Vanmorgen hebben we maar een half uurtje op school gezeten, waarna Greg ons naar het dairy museum bracht. Een aantal jaren geleden (vooral de 20e eeuw) was de melk-, boter- en kaasindustrie extreem groot hier in Murgon. Er waren wel iets van dertig “dairy farms”, dit is helaas helemaal ingestort; er zijn er nog maar twee over. We kregen een  uitgebreide rondleiding van Glenda, de vrouw van Leo. Het museum ging niet alleen over de melkindustrie, maar er waren ook verschillende ouderwetse huizen die we hebben bekeken. Het leek een beetje op een mini versie van het openluchtmuseum in Arnhem. Hier hebben we bijna de hele ochtend doorgebracht. Toen de lunchpauze begon waren we weer op school. Het is toch wel extreem chill dat je hier een uur lunchpauze hebt (in de zon!!!!) en daarna nog maar 70 minuten, wat twee lesuren zijn hier, les hebt! Dat zouden ze bij ons ook wel in mogen stellen. De lunchpauze is trouwens wel om 13.00 uur. En school eindigd dan om 15.00 uur. Toen we eenmaal thuis kwamen hebben we niet heel veel meer gedaan… Ik heb nog hardgelopen en Greg is nu steakburgers aan het koken. Morgen staat er een leuke dag voor de deur!! We gaan naar de paardenraces en smiddags hebben we afgesproken dat Nicole ons gaat leren rijden op een “motorbike”! Ben heel benieuwd hoe dat is, wel stoer in ieder geval ;-)

Fijn weekend jullie in Holland!!

xx Myrthe

image image image