Schoolkindjes, edelstenen en biggetjes

Een drukke dag vandaag! Na een paar uurtjes school zijn we in de lunchpauze al wegggegaan om langs te gaan bij twee basisscholen waar we de kinderen ons filmpje hebben laten zien, wat verteld over nederland en de verschillen met hier, en ze vragen hebben laten stellen. De kinderen op de eerste school waren erg verlegen en zeiden niet zo veel, maar de kinderen van school twee waren écht heel erg schattig! Ons filmpje begint met het liedje Geronimo, en binnen twintig seconden zat iedereen mee te zingen! Een van de vragen was of wij ook hun namen wilden weten, en er werden veel mededelingen gedaan. Deze varieerden van ‘I have a puppy and it’s very sweet’ tot ‘Today I’m moving to my new house’. De schooltjes hadden slechts 20 leerlingen, maar hadden ontzettend veel ruimte! Een grote tuin, speeltuin en ze hadden zelfs verschillende(!) sportvelden.
Toen we klaar waren op de laatste school bracht de moeder van Becci ons naar het huis van Becci’s opa en oma. Hier hebben we ons snel omgekleed, de schooluniformen gaan we zeker niet missen, en daarna thee gedronken en een rondleiding door het huis gekregen! Daarna heeft Philip, de opa van Becci. Ons rondgeleid over hun land. Als eerste stopten we op een zandpad, waar we allemaal edelstenen zo van de grond konden rapen! We hebben echt wat gave gevonden, nu nog hopen dat we ze meekrijgen door de douane…
Na nog wat rondgereden te hebben over het land gingen we kijken bij de varkensstallen, ‘Pig City’ genoemd. We mochten kijken bij de kleinste biggetjes, erg schattig! Ze waren allemaal erg nieuwschierig en kwamen massaal op ons af om op onze handen te knabbelen.
Ten slotte zijn we naar het huis van Becci gegaan, waar we eerst een rondje achterop de quads hebben gezeten, en vervolgens ook zelf hebben mogen rijden!
Op de terugweg naar huis hebben we pizza gehaald, en deze drukke dag goed afgesloten met een heerlijke pizza! Morgen gaan we in de lunchpauze ons filmpje op school laten zien, dus we hopen dat er wat mensen komen kijken, anders staan we daar lekker ongemakkelijk alleen… Ook gaan we morgenmiddag naar de kangaroe-wezen-opvang van mn agriculture lerares, dus daar heb ik erg veel zin in!
Tot (alweer veelste) snel!
Liefs, Iris
image

Myrthe en Becci

image

image

Mijn locatie .