Renbaan

Vandaag zijn we naar de ‘Annual Burrandowan picnic races’ geweest! Het was een uurtje rijden (alles hier ligt redelijk ver uit elkaar dus ben al bijna door mn tweede doosje wagenziektabletjes heen…) en onderweg zijn we gestopt bij het timbermuseum in Wondai. Het was heel klein, maar het was leuk om te zien hoe ze hier, vroeger met vee, maar nu nog steeds(nu met machines!) de gigantische bomen omhakken en vervoerem op de supergrote trucks. Toen we de renbaan eindelijk gevonden hadden, we hadden het mini bordje namenlijk gemist, bleek dat het tweede kaartjes onnodig was, iedereen onder de achttien was toch gratis… De races waren erg gaaf! Er was duidelijk verschil te zien tussen de paardenmensen, spijkerbroek en blouse, en de bezoekers, de verschrikkelijkste, meest overdreven jurken ooit met pluimen in hun haar. Wel waren de kleine jongetjes heel schattig, allemaal een hoed, spijkerbroek, blouse, stropdas en de meeste zelfs compleet met leren laarsjes! Na even rondgelopen te hebben over het terrein hebben we een programma boekje gehaald en gekeken op welke paarden we een dollar zouden wedden. Dit hebben we puur gedaan op naam, kleuren van de jockey of nummer, omdat we niet uit konden vinden welk paard bij welke naam hoorde. Even later hadden we ook een beetje door hoe het
boekje in elkaar zat, en konden we dus ook een beetje kijken naar wat de paarden bij eerdere races gedaan hadden. Ik had veel geluk bij het wedden, in de eerste race werd mn paard 3e, in de tweede race won die, in de derde race werd ie derde, en toen was mn geluk op…. Greg had ook een paar keer geluk, maar Myrthe had minder talent de goede namen er tussenuit te pikken, haar paarden hebben geen enkele keer de top drie gehaald… Wel kon ze elke keer haar verloren stembiljet in een box doen met alle verloren stembiljetten waarmee 70, 20 en 10 dollar was te winnen. Na ook nog even de modeshows te hebben aanschouwd, we hebben lekker de leuke Australische mannen kunnen bekijken, gingen we weer naar huis. Thuis hebben we ons snel omgekleed en zijn we daarna meteen naar het land van de buren gereden, waar buurmeisje Nicole Myrthe en mij heeft leren motorrijden, en waar ze het eten aan het koken waren in een gat in de grond met hout erin, het zag er erg gaaf uit. Er werd ook meteen bijverteld dat al het vlees dat we aten van hun eigen biggetjes en kalfjes waren, ze waren hartstikke lief, maar hun vlees was toch lekkerder dan dat van de oude koeien zeiden ze.

Toen het eten gaar was zijn we naar het huis van de buren gegaan waar we gezellig gegeten hebben, en de rest van de avond hebben gezeten. We hebben samen met de buurmeisjes Rachel en Nicole en hun vriendin Rebekah Halli Galli en Bever Bende gespeeld, erg grappig!
Toen we thuis waren riep Greg Myrthe en mij en vertelde dat hij net gebeld was dat we de eerste prijs hadden gewonnen met een van de verloren tickets van de renbaan!!
Morgen gaat Greg al om vijf uur helpen de draaimolen van de lions op te bouwen voor de markt in Murgon. Myrthe en ik mogen gelukkig een beetje uitslapen! Verder kijken we morgen nog wat we gaan doen, jullie horen het wel in het volgende blogberichtje!
Liefs, Iris

 

 

Mijn locatie .