Bunya mountains and first day of school!

Zondagochtend werden we wakker door de zon in ons gezicht, met het prachtigste uitzicht ooit. Alleen helaas ook op de hardste vloer ooit…. Wij hadden natuurlijk niet door dat het hier gebruikelijk is een hele matras-slaapzak-toestand mee te brengen als je ergens gaat logeren. Myrthe had het matje uit het uitklapbed van Geoff’s broertje gekregen om op te slapen, en ik heb me opgerold op mn kussen dus niet heel comfortabel geslapen… ;p

Waarschijnlijk mede door het ongemakkelijke slapen, maar zeker ook door het waterski’en konden we ons nauwelijks meer bewegen!
Na een echt Australisch ontbijtje van alleen bacon werden we om acht uur alweer opgehaald om ons thuis even snel om te kunnen kleden en vervolgens door te gaan naar de Kingaroy Show. Op deze landbouw fair hebben we vanalles gezien; van de meeste enge stunts op motors, tot de meest enge slangen en andere akelige reptielen….
Na de show zijn we naar de Bunya Mountains gereden, waar we hebben geluncht in het restaurant van de vrouw van de burgemeester, met de burgemeester, zijn vrouw en een aantal andere mensen die afgelopen jaar met de South Burnett delegatie in Nederland waren. Het was super gezellig en echt belachelijk mooi! Het bos op de Bunya Mountains is een soort regenwoud met super hoge bomen, lianen en watervalletjes. De grasvelden bij de campingplaatsen en vakantiehuisjes zaten vol met wallabe’s, kleine kangaroes.
Op de weg weer terug naar Murgon zijn we een aantal keer gestopt om foto’s te kunnen maken van de prachtige omgeving en uitzichten. ‘s Avonds hebben we niet veel meer gedaan, omdat we alledrie redelijk moe waren.

Vanochtend voordat we de lessen in konden moesten eerst de uniformen nog gehaald worden. Na zonder resultaat te hebben onderhandeld over de shorts (er waren hele lelijke, en iets minder lelijke) en de grote van de shirts (veel te groot!) gingen we helemaal omgevormd tot echt Murgon State highschoolers met Greg mee naar radio usmob, waar we heel kort goeiemorgem hebben gezegd in het Nederlands, en verder niet echt veel konden. Vervolgens gingen we naar school waar de lessen inmiddels al begonnen waren.
Eerst hebben we Myrthe naar haar biologielokaal gebracht, en vervolgens ging ik naar Visual Arts, waar de leraar afwezig was en dus het hele lesuur (maar 35 minuten)mkennis heb kunnen maken met de andere leerlingen.
Nadat we door een klasgenootje naar het volgende uur werden gebracht hadden we Bridges, een uur waarin het de bedoeling is dat de leerlingen aan huiswerk, of nog openstaande toetsen werken. Dit was de meest chaotische les die we ooit hebben meegemaakt! Verder hebben we allebei nog legal studies en engels gehad, Myrthe natuurkunde waar ze meteen de toets mee moest maken, en ik agriculture waar we de biggen en stieren moesten wegen. Al bij al een redelijk hectische dag waarin we heel vaak onze namen in t nederlands hebben moeten uitspreken, hebben uitgelegd waar Nederland ligt en de weg moesten vragen! (Morgen volgt een foto met uniform!)
Na school hebben we geholpen bij de barbecue van de Lions Club voof een groep fietsers die 800 km aflegt in één week voor het goede doel. Tijdens het koken hebben we veel gelachen met de leden van de Lions Club, die er nog steeds van overtuigt zijn dat Nederlanders geen gevoel voor humor hebben en dat alles wat we in het Nederlands zeggen scheldwoorden zijn. Tijdens het eten hebben we bij de fietsers gezeten, en nadat ze ons uitgebreid alles verteld hebben over de Australische slang, kregen we uitleg over de brandweerwagens die meereden (ze halen geld op voor een brandwonden ziekenhuis) en mochten we zelfs in de grote brandweer-trucks kijken!
We hebben dus weer een gezellige, drukke dag gehad met veel nieuwe mensen, en we zijn erg benieuwd naar de schooldag van morgen!
Liefs, Iris

 

Grass trees image image

Mijn locatie .