Een week verder

Gister waren we alweer precies een week in Australië. De stage week is alweer voorbij en vanaf maandag gaan we naar school! De tijd gaat echt super snel, helaas… Deze post gaat over gister (zaterdag). Gisteravond hadden we namelijk een feestje waar we ook bleven logeren, dus vandaar dat ik geen tijd meer had om te bloggen.

Toen we gister wakker werden stond er een intensive dag voor de boeg; waterskiën en daarna nog een feestje van Geoff, een vriend die we vorig jaar in Nederland hebben ontmoet. Eerst gingen we om 9:00u sochtends boodschappen doen voor de barbecue bij het waterskiën en Iris heeft in een typisch Australisch kledingwinkeltje gekeken naar een cowboyhoed voor haar vader. Vervolgens had Greg de trailer met surfboards achter de auto gehangen en waren we klaar om naar de Bjelke Petersen Dam te gaan. Hier hadden we afgesproken met 2 vrienden van Greg, die ook 2 hele schattige kindjes hadden. Zij zorgden voor de boot, waterskies, tube, wakeboard enz. Eenmaal daar bleek dat er een slang in de tuin van die vrienden zat. Deze hadden ze mee genomen in een kussensloop om hem bij de dam vrij te laten. Het is namelijk verboden in dit gedeelte van Australië om bepaalde slangen te doden. Dus dan maar op een andere plek droppen. Na dit spektakel werd de boot te water gelaten en was het eerst tijd voor de tube! Echt kei grappig, je ging hier met 2 personen in en we gingen echt super hard! Daarna heb ik nog geprobeerd te wakeboarden, heeft Iris gekneeboard en hebben we samen op een disk gestaan. En dan hadden we natuurlijk nog de bbq.

Nadat we ons thuis hadden opgefrist en de slaapzakken gepakt hadden, was het tijd om naar Geoff te gaan. ZIjn ouders hebben een winery net uiten Murgon, hier werd zijn 18e verjaardag gevierd. Het was erg grappig om het verschil tussen een Australische en een Nederlandse verjaardag te zien. Sowieso had bijna iedereen van die cowboylaarzen en een cowboyhoed en toen de taart (na allerlei fotosessies) eindelijk gesneden was, hielden Geoff’s vader en hijzelf nog een speech. Het was erg gezellig met alle “mates” en wat familie. Tegen twee uur was het toch wel tijd om te gaan slapen. En dat deden we gewoon met de hele groep op de veranda. Toen we de volgende ochtend wakker werden met de zo’n in ons gezicht, stond er een geweldig mooi uitzicht op ons te wachten, wat de avond ervoor aan ons ontgaan was omdat het al donker was! Maar Iris zal hierover en over de trip naar de Bunya Mountains vanavond bloggen! Ze ligt nu namelijk doodop op bed…

xx Myrthe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 reactie op “Een week verder

  1. Een heel leuk verslag van al jullie avonturen en een schattige foto in jullie allerschattigste uniformpjes, nog maar even alle remmen los en nog geneieten nu het nog kan , zonder de stoorzenders in Holland.
    Groetjes

Reacties zijn gesloten.